21.3.06

Nottbeck

On tää Suomen talvi yks saatana. Ensin tuiskuttaa, sitten paistaa aurinko, sitten tulee alailmakehän granuliineja, sitten paistaa aurinko ja lopuksi sataa lunta vaakasuoraan. Ja vielä jotkut valittaa, että aina sitä samaa. Toisaalta kylmä oli koko ajan.
Viisaina miehinähän lähdimme koukkaamaan Nottbeckin sivustaan ja sitä kautta yllättämään se housut kintuissa. No ainoa mitä kenenkään housuille tapahtui oli punttien täydellinen kastuminen ja jäätyminen. Lähdimme vyörymään Lentävänniemen venesatamalta kohti M-Real kompleksia Näsijärven jäätä pitkin. Näin jälkikäteen sanottuna sen auton olisi voinut jättää myös siihen viereen Lielahteen ja kävellä suurin piirtein kolme kilometriä vähemmän. Uskoakseni emme sitten loppujen lopuksi edes löytäneet sitä hautausmaata, mutta löysimme tämän rakennuksen.
Rakennus on kaikesta päätellen toiminut pesu- ja sosiaalitilana tehtaan työntekijöille, mutta ei ole ollut käytössä vähään aikaan. Koska lumessa kahlaaminen ei enää kiinnostanut menimme takaisinpäin erittäin komean Metsäliiton toimiston ohitse.


Muita havaitoja matkalta:
-Aita jonka pystyi kiertämään
-Paskanhajutorvia
-Lennien grilli oli hyvällä kohtaa
-Yllättävän hyvin tämän jälkeen jaksoi vielä kaksi kohdetta

2 comments:

Ron^ said...

Eipä tuonne välttämättä tarvitse järven kautta kahlailla. Itse olen fillarilla tullut siitä tampereen puoleisesta portista sisään, portti on auki 06-22. Kakarana käytiin siinä vanhalla uittotukkilaiturilla kalassa.

Hautausmaa on kyllä vähä erilaisemmassa paikassa, niin pirun lähellä ja helposti päästävissä mutta silti näkymättömissä.

tinormalzan said...

Eniron karttapalvelusta näky ilmakuvana tuo lielahden ue-alue melko loistavasti samoin kuin muukin tampere.

Ilmasta käsin kun katteli niin näytti nuo kartanon rakennukset melko asutetuilta (autoja pihoissa). Tietä pitkin kannattaa vissiin mennä ja selittää vaikka eksyneensä jos joku ihmettelee. Puskissa kiertely herättänee vain epäilyksiä.